Kontakt|  Warunki sprzedaży|  Polityka prywatności|  Sprzedaż hurtowa|  Dlaczego Agdona|  Partnerzy i marki
  Home » Kulinaria » Wykrojniki i pierogi Moje konto     
Kategorie
Akcesoria kuchenne
Przybory kuchenne
Naczynia kuchenne
Garnki
Patelnie
Maszynki i roboty
Młynki do przypraw
Noże kuchenne
Zaparzacze i kafetiery
Zastawa stołowa
Kuchenne Kolekcje
Czajniki
Formy do pieczenia
Catering i gastronomia
Kulinaria
» Wykrojniki i pierogi
» Pierogi z formą
» Pasta & Wellness
» Kawa
» Przyprawy
Producenci
Agdona
Burgvogel
Calder
Clementi
Elia
Fastoval
Filtex
Generalplast
Illa
Ilsa
Imperia
Inoxpran
Lidrewa
Marcato
Omada Design
Reber
Risoli
Robert Welch
SteelPan
TVS
Informacje
Kontakt
Warunki sprzedaży
Polityka prywatności
Sprzedaż hurtowa
Dlaczego Agdona
Partnerzy i marki
Mapa Serwisu
Kontakt
e-mailinfo@agdona.pl
Tel+48 601282311
Wykrojniki i pierogi
kulinaria/wykrojniki do pierogow.JPG

Sposób wykonania pierożków i uszek z użyciem wykrojników.

Prezentowane na naszych stronach okrągłe wykrojniki o różnych średnicach pozwalają wykonać w krótkim czasie tradycyjnie polskie, półksiężycowate pierogi z dowolnie skomponowanym farszem i w kilku rozmiarach. Foremka kwadratowa przeznaczona jest do robienia ravioli i tradycyjnych, polskich uszek.

Sposób wykonania:
  • Pas ciasta rozwałkowany przy użyciu maszynki do makaronu, która zapewnia odpowiednią szerokość i jednolitą grubość ciasta, o długości 40 - 60 cm układamy na stolnicy lub blacie kuchennym.
  • Układamy na jednej połowie ciasta, wzdłuż długiego boku co kilka centymetrów, przygotowany wcześniej farsz lub owoce typu truskawki, wiśnie lub śliwki, zachowując odstępy uwzględniające średnicę wybranego wykrojnika, którym będziemy wycinać pierogi.
  • Zawijając drugą połowę ciasta, przykrywamy ułożone porcje farszu
  • Przystępujemy do wycinania, korzystając tylko z połowy wykrojnika, tak aby uzyskać klasyczne półksiężycowate i typowo polskie pierogi.
  • Oczywiście można także, korzystając z wykrojników o mniejszej średnicy, wycinać pierożki okrągłe. To już rzecz własnej fantazji, w każdym razie pierogi na smaku nic nie stracą.
  • Wycinając wykrojnikami pierożki, jednocześnie zostają one skutecznie zaciśnięte, więc nie ma już potrzeby ręcznego zalepiania, choć własna twórczość mile jest widziana i niekiedy wręcz oczekiwana, zwłaszcza w kuchni.
  • W przypadku uszek, które formujemy używając jednego rogu kwadratowego wykrojnika, po wycięciu należy jeszcze skleić do siebie dwa rogi każdego pierożka, aby uzyskać typowy, tradycyjny kształt.
Foremki zobacz na stronie: Wykrojniki do pierogów
Brak produktów
Szukaj
Produktu:
Zaawansowane
Koszyk
... jest pusty
Zaloguj się
E-mail:
Hasło:


Bezpieczne logowanie

Nowy użytkownik

Zapomniałeś hasło?
Recenzje
Blok z nożami kutymi "Signature V" El.8
Bardzo miłe zaskoczenie. Polecam! Noże fantastycznie ostre i ..
5 z 5 gwiazdek!
Nowości
Patelnia ceramiczna głeboka Illa Pearl 24cm
Patelnia ceramiczna głeboka Illa Pearl 24cm

Cena: po zalogowaniu

Zobacz wszystkie
  20 sierpień 2014       
Copyright © 2013 Agdona