Telefon: +48 601 282 311
wszystkie kategorie
Strona główna » Catering i Gastronomia » Kulinaria » Pierogi z formą
Producenci i marki
Opcje przeglądania
Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, super cenach i promocjach

 

Pierogi z formą

Pierogi z formą
   Formy do ravioli i małych pierożków pozwalają w błyskawiczny i prosty sposób przygotować dużą ilość tych pracochłonnych smakowitości. Oczywiście możesz pokroić ciasto zwykłym radełkiem z falistym brzegiem - ale niestety tylko pokroić! Forma prócz krojenia skutecznie także pozakleja poszczególne pierożki. Dzięki wyposażeniu form w antyślizgowe nóżki zajmujesz się efektywną pracą, forma stoi stabilnie i nie lata po blacie lub stolnicy.

Sposób wykonania:
  • Pas ciasta rozwałkowany przy użyciu maszynki do makaronu, która zapewni nam właściwą szerokość ciasta i jednolitą grubość, należy pokroić na długość odpowiadającą długości formy
  • Posyp formę lekko mąką
  • Ułóż teraz przygotowany pas ciasta na formie
  • W widoczne, lekko zapadające się miejsca na cieście połóż dopasowane wielkością porcje przygotowanego wcześniej farszu
  • Przykryj teraz wszystko drugim płatem ciasta
  • Przejedż teraz całość dwukrotnie wałkiem dołączonym do zestawu i gotowe
  • Pierożki zostały skutecznie zaklejone i rozcięte
Jak widzisz zajmuje to niewiele czasu, nawet przy wykonaniu wiekszej ilości, gdzie musisz opisaną procedurę powtórzyć kilka razy. Dzięki formie zrobisz szybko smaczne ravioli o różnych kształtach i wielkościach.
Formy dostępne są w dziale: Formy do pierogów

Dodatkowe opcje przeglądania
Zakres cen od do
Tylko nowości
Tylko promocje
Brak produktów ...

Informacje
Dział obsługi
Dział promocji
Szybki kontakt
Wszelkie prawa zastrzeżone © Agdona 2025
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie Polityka cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu