Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, super cenach i promocjach
Pierogi z formą
Formy do ravioli i
małych
pierożków pozwalają w
błyskawiczny i prosty sposób
przygotować dużą ilość tych
pracochłonnych
smakowitości.
Oczywiście możesz pokroić
ciasto zwykłym radełkiem z
falistym brzegiem - ale
niestety tylko pokroić!
Forma
prócz krojenia skutecznie
także pozakleja poszczególne
pierożki. Dzięki wyposażeniu
form w antyślizgowe nóżki
zajmujesz się efektywną
pracą, forma stoi stabilnie i
nie lata po
blacie lub stolnicy.
Sposób wykonania:
Pas ciasta rozwałkowany
przy użyciu maszynki do
makaronu, która zapewni
nam właściwą szerokość
ciasta i jednolitą grubość,
należy pokroić na długość
odpowiadającą długości
formy
Posyp formę lekko
mąką
Ułóż teraz przygotowany
pas ciasta na formie
W widoczne, lekko
zapadające się miejsca na
cieście połóż dopasowane
wielkością porcje
przygotowanego wcześniej
farszu
Przykryj teraz wszystko
drugim płatem ciasta
Przejedż teraz całość
dwukrotnie wałkiem
dołączonym do zestawu i
gotowe
Pierożki zostały
skutecznie zaklejone i
rozcięte
Jak widzisz zajmuje to
niewiele czasu, nawet przy
wykonaniu wiekszej ilości,
gdzie musisz opisaną
procedurę powtórzyć kilka
razy. Dzięki formie zrobisz
szybko smaczne ravioli o
różnych kształtach i
wielkościach.
Formy dostępne są w dziale:
Formy do
pierogów